How To Factory Reset Your Nanoleaf Essentials?

Follow

Comments

5 comments

  • Avatar
    Gilbert9664

    I have following the guide to reset my Nanoleaf Essentials A60 | E27 bulb but still fail to connect in App. The bulb only flash red light one time.
    Any ideas?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ondrej

    I have exactly the same problem and no solution.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Josh Davies

    Same problem here, too. Did any of you find out what the issue was/is?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Tim Chapman

    I had the exact same problem with my A19 bulb (single red flash, rather than the three red flashes) and followed up with Nanoleaf technical support, providing a video.

    The solution was due to a subtlety in the factory reset instructions: You have to start from 'off', switch on for less than one second, then immediately off again for at least three seconds. Repeat this five times and leave switched on at the fifth switch on. 

    So this:

    off(3s) -> on(<1s) -> off(3s) -> on(<1s) -> off(3s) -> on(<1s) -> off(3s) -> on(<1s) -> off(3s) -> on(leave on) -> three red flashes -> bulb switches itself off and then back on again.

    That worked for me first time. I then deleted the bulb from my app and re-added by scanning the QR code and it's been working since then.

    Hope that helps!

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Josh Davies

    Found out this article is NOT the way to reset your A19 bulb. As Tim Chapman said, when you reach out to Nanoleaf, they’ll provide you with a video which states to start turned off, and keep it on for less than one second, not three! This was the mistake I was doing! https://www.youtube.com/watch?v=CPad4fDq2iA&t=155s Is the YouTube video at the part where you can reset it. You can follow the video whilst doing it (which is what I did) and hey presto it worked.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.